Menü
Kosár

Blog RSS Feed

Jul05 Húsvét: halál, feltámadás, termékenység
polyi2 0 1499
Ha nem vagyunk vallásosak, a húsvét egyszerűen a pihenésről, a családról, evésről-ivásról szól. Beszerezzük a sonkát és a tojást, megvesszük a gyerekeknek a csokinyulat, (remélhetőleg élő nyulat már nem), sütünk-főzünk és hétfőn locsolkodunk. Nem igazán gondolunk bele, hogy mit miért teszünk és milyen ősi ez az ünnep.Ha vallásosak vagyunk, az egész időszak nagyon fontos üzenetet hordoz számunkra. A keresztények Jézus halálát és feltámadását, a zsidók az egyiptomi fogságból való kiszabadulást ünneplik. A keresztény húsvét persze szervesen kapcsolódik a Pészah fogalmához, de mégis egészen más.A ..
Jul05 Mátyás király
polyi2 0 1734
1. Mit ivott Mátyás király?2. Hol itta amit ivott?3. Kivel itta?4. Ivott-e, ha az anyja, Szilágyi Erzsébet is jelen volt?Pontosan 576 éve, 1443. február 23-án született Hunyadi Mátyás, ez alkalomból tekintsük át hogyan fejlődött uralkodása alatt a borkészítés.Az Árpád-korban a balatoni, később a soproni és a szerémségi (a Duna és Száva folyó közti terület, egykor a Magyar Királyság, ma Horvátország és Szerbia része) borok voltak népszerűek.Mátyás király idején pedig a budai borok jöttek divatba. A hegyaljai borok sikere csupán a XVI. században kezdődött. Királyunk a budai és a szerémségi borok..
Jul05 Bio és biodinamikus borok
polyi2 0 1250
Felmerült már bennetek a kérdés, hogy mi a különbség a bioborok és biodinamikus borok között? A teljesség igénye nélkül, pár mondatban összefoglava itt találjátok a választ:A bio- vagy organikus termelést előnybe részesítő szőlőtermelők nem használnak műtrágyákat, szintetikus növényvédő szereket, hormonális szabályozókat. A növényvédelemben kizárólag természetes összetevők jöhetnek számításba: például kén, réz, csalán, zsurló és fűzfalevél és még sok más természetes anyag.Ezzel szemben a biodinamikus mezőgazdaság egy összetett rendszeren alapul, amit Rudolf Steiner dolgozott ki.E rendszer szer..
Jul05 Bemutatkozás
polyi2 0 2933
Szabó P. Leontina, idegenvezető és borszakértő vagyok. Budapestet és Magyarországot mutatom meg magyaroknak és külföldieknek. Franciául, angolul és olaszul beszélek.Különösen érdekel a bor- és pezsgőtörténet, borkultúra, borstílusok, úgyhogy a Wine and Spirit Education Trust (WSET) nemzetközi boriskola diploma kurzusát végigjárva vizsgáimat gyűröm.2018-ban ért meg bennem az elhatározás, hogy ne csak külföldieknek, az utazási iroda által előírt útvonalon, hanem magyaroknak, az én számíze szerint is megmutassam Budapestet.A séták tematikája visszatükrözi az érdeklődésemet: elég egyszerű lélek va..
Tételek: 1 - 4 / 4 (1 oldal)
A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. A weboldal böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Adatkezelési tájékoztató.