Menü
Kosár

Pezsgő élet Pest-Budán

Pezsgő élet Pest-Budán
Új
Pezsgő élet Pest-Budán
25 000 Ft
Nettó ár: 19 685 Ft

Pezsgő élet Pest-Budán – pezsgőtörténeti séta pezsgőkóstolóval és Törley Mauzóleum látogatással

Elegancia, jólét, kifinomultság-  a pezsgő a feltalálásától kezdve töretlen népszerűségnek örvend. A francia siker után Magyarország hamar fogékonnyá vált a pezsgőkultúra iránt, mindent utánoztak, ami francia: a francia divat, gasztronómia, italok menőnek számítottak.

Szavunk eredetileg nem volt rá: sampányer-nek hívták (így, a francia szó németesen), amíg Széchenyi István magyar nevet adott neki: pesgőbor.

Olyan nagy volt a pezsgő iránt a kereslet, hogy Pest-Budán az 1830-as évektől kezdve 1900-ig 11 pezsgőgyár működött. Az egyetlen, aki ebből a sorból mai napig is működik, a több, mint 140 éves Törley Pezsgőpincészet.

Ezek a pezsgők nem hasonlítottak még a ma ismertekre: vörösborból készültek és édesek voltak. Aztán változott az ízlés, fejlődött a technológia. Mindenesetre nagy utat járt be Budapest pezsgőgyártása.

Ennek az útnak a főbb állomásait járjuk be és kóstolunk: ha nem is tudok 1880-ból pezsgőt szerezni, de olyasmit, hasonlót vagy a modern változatát.

A séta alatt meglátogatjuk a Törley Mauzóleumot is, mely egyébként nem látogatható, de csak nekünk kinyitja a Törley Mauzóleumért Összefogás csoport, akik a Mauzóleum állagmegóvását tűzték ki célként. Ebben támogatjuk őket mi is a séta részvételi díjának egy részével. 

Induljunk együtt a poharunkban táncoló csillagok nyomába Budapesten!

Hol voltak az első pezsgőgyárak Pest - Budán?

Milyen szőlőfajtákból készültek az első pezsgők?

Milyen hírességek járultak hozzá a pezsgő pesti sikeréhez?

Kisbuszos túra Budapesten 3,5 órában, 3 pezsgő kóstolóval.

Indulás és érkezés Lánchíd budai hídfő, 0 km kő.

Tartalmazza: privát kisbusz sofőrrel, borszakértő idegenvezető, 3 x 1dl pezsgő, sósrúd

A jelentkezés az részvételi díj átutalása után válik érvényessé. 

Max 15 fő

Írjon véleményt!

Megjegyzés: HTML-kód használata nem engedélyezett!
Rossz
Captcha
A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. A weboldal böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Adatkezelési tájékoztató.