Menü
Kosár

Három hegy, három bor túra

Három hegy, három bor túra
Új
Három hegy, három bor túra
7 500 Ft
Nettó ár: 5 906 Ft

Nap-hegy, Gellért-hegy, Sas-hegy: kiránduljunk Budapest közepén

Mivel ezek a hegyek a régi budai borvidék kiemelkedő termőterületei voltak, megkóstolunk három bort és felelevenítjük a régi szép időket, amikor Budának még volt saját borvidéke.

Szó lesz a 300 akós (300 x 53,7 l) vörösmárvány hordóról, ami egy Attila úti ház pincéjében található, a tabáni kiskocsmák híres és hírhedt vendégeiről, az első présházról a Gellérthegyen, Beethoven kedvenc boráról és arról, hogyan lett „eredetvédett” a Sashegyi vörösbor. Persze sok minden másról is: fürdőkről, boszorkányokról, szerzetesekről és budai szecessziós gyöngyszem-villákról is.

A séta gyalogos, 10 km-t jár be hegyen-völgyön át. Gyakran megállunk és mesélek nemcsak a hegyek bortörténetéről hanem minden más odakapcsolódó eseményről is. A terep kavicsos út, járda és földút tehát strapabíró kiránduló cipőbe gyertek.

A séta alatt 3 x 1 dl bort kóstolunk meg 3 különböző helyszínen, szerintem ez a mennyiség nem korlátoz minket a felelősségteljes kirándulásban.

A program a Döbrentei térről indul, találkozó a Sissi szobornál és a Sashegyi Látogatóközpontnál végződik, ahonnan 8E busszal tudtok lejutni a BAH csomóponthoz és az Erzsébet hídon át Pestre.

Mivel ez a program kirándulás jellegű, tehát nem séta a városban, ezért kényelmes ruha és kiránduló cipő viselése javasolt. A kirándulásra hozzatok magatokkal vizet, a bort én adom.

Írjon véleményt!

Megjegyzés: HTML-kód használata nem engedélyezett!
Rossz
Captcha
A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. A weboldal böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Adatkezelési tájékoztató.